mandag den 20. april 2015

Gammel-elev fest på SG 2015 ("Det er mærkeligt, men det er fedt!")


Af Meike Sørensen og Sofie Rechendorff Andersen

Fredag d. 27 marts vovede Metusalems modige redaktører sig ind i den myteomspændte begivenhed, der på Solrød gymnasium er kendt ved navnet "Gammel elev-festen". Denne fest lever i en dis af mystik og rygter, og nuværende SG-elever kæmper med næb og kløer for at finde en undskyldning for at kunne snige sig med til festlighederne. Festen er kendt som den vildeste fest på gymnasiets grund, der går historier om, hvordan de gamle elever er fuldstændig ligeglade med hvordan de opfører sig, da skolen ikke længere er et sted, de behøver at opholde sig mere end den ene gang om året. Der bliver derfor kastet op i skolens potteplanter, byttet rundt på navnene nede på lærernes dueslag, og rygtet siger, at der engang var en elev, der røg sig skæv af tjald på et toilet samtidig med, at han tegnede graffiti på væggen på selvsamme toilet. Dette er selvfølgelig blot et rygte, da det foregik før de nuværende redaktører fik magten over Metusalem og fik lokket lærerne til at begynde at lukke dem ind som undercover agenter til den berygtede fest. 

Så der stod altså Metusalems redaktører fredag aften. Stadset ud i vores stiveste pus plus læbestift, for vi skulle jo nødig skille os midt mellem de festklædte gamle elever og på denne måde afsløre, at vi faktisk slet ikke hørte til til festen. Sammen med de anden og tredje g'ere fra gymnasiet, der allernådigst havde fået lov til at deltage i løjerne under dække af, at de skulle rydde op efter festen (en opgave Metusalems redaktører gudskelov blev forskånet for!), begav vi os ud i en verden af gamle stive SG-elever i alle aldre og alle forskellige gradbøjninger af forvirret. Bevæbnede med en øl eller to lod vi os glide ind i mængden og gik straks i gang med at gøre observationer, som resten af gymnasiet kan få glæde af som plaster på såret over ikke at kunne være med til denne, årets mærkeligste fest. 

Allerede ved indgangen, inden middagen er blevet serveret spotter vi to piger, som vi genkender som nyeligt udsprungne studenter fra i sommers. De har tydeligvis allerede glemt, hvordan det fungerer, når man inleverer sit tøj i garderoben til en gym-fest og i sin tvivlsomt opmærksomme tilstand begynder den ene af de to at trække lille alkoholflaske efter lille alkoholflaske op af sin bh lige for øjnene af de skræmte garderobe-damer. De forsøger så at lade pigerne vide, at det altså ikke er tilladt at medbringe den slags, men pigen forbliver lykkeligt ignorant om sin bommert, vender ryggen til og stopper flaskerne ind under kjolen igen, så hendes barm får en noget kantet og meget afslørende form. Denne episode er ret repræsentativ for resten af festen. 

Vi forsøger at få nogle udtalelser fra forskellige elever, men det er ikke det letteste, når man medregner festens kaotiske stemning og deltagernes flyvende mentale tilstand. Gammel elev Shahraz udtaler: "Ej det går ikke! Det går simpelthen ikke..." da vi beder ham om en udtalelse. "Gammel g-fest er for fedt!" udtaler en anden gammel elev, Anna og fortsætter: "Pølsehorn er for fedt! Hvorfor laver SG ikke dem til festerne? Og hvor er mine toast og de kedelige kristne?" Hun slutter af med at smile til os og sige: "Mega meget nyd jeres gymnasie-tid, fordi gymnasiet er en nydelses-periode" hvorefter hun tilføjer, om jeg ikke kan få det sidste til at lyde seksuelt. Jeg lover at forsøge og bevæger mig videre. 

Festen bliver ved at være vild og især efter middagen (der havde et overraskende lille antal deltagere, men efter maden gik det fuldstændig amok) virker folk næsten ikke til at komme i kontakt med. De fleste ude til selve festen ser ud til at være blevet studenter inden for de sidste fem-seks år, men der er en enkelt eller måske to klasser med et større jubelæum. Disse skynder sig dog at søge tilflugt på lærerværelset efter middagen, hvor rygtet siger, at de bliver forsynet med gratis champagne og skåler med de tilstedeværende fra lærerstaben. En enkelt "voksen" festdeltager spottes dog ude mellem de unge, og ved nærmere eftersyn viser det sig at være ingen andre end Solrød Kommunes borgmester Niels Hörup. 

Om han deltager så aktivt i festlighederne for at indfange vælgere, eller om han bare ligesom sit partis overhoved er glad for en fadøl engang imellem (selvfølgelig på egen regning!) vides ikke med sikkerhed, men noget af mysteriet opklares dog, da han overværes i færd med at lave en aftale med en af de tilstedeværende anden g'ere fra gymnasiet om at få dyren til at spille noget musik på et tidspunkt til et arrangement. At SG nu er blevet et sted, hvor politikere kan headhunte unge talentfulde musikere ser vi kun som et plus fra Metusalems side, og lader derefter modvilligt Venstre-manden sejle sin egen sø resten af aftenen. Aftenen igennem får vi masser af flere beviser på, at festen er præcis så voldsom som rygterne har sagt. En gammel elev fortæller os på et tidspunkt helt fortroligt, at han virkelig begræder, at en af hans venner glemte at købe billet, fordi de to ellers havde aftalt at tage svampe sammen til festen. 

Et andet rygte, vi får understereget, er det rigtige i, at man til denne fest rent faktisk får reel mulighed for at feste med lærerne. Sidste år var der en lærer, der begejstret fortalte os om sit mål for hvor mange øl, han havde planlagt at nå at drikke i løbet af aftenen(husker det som 20, men er ikke sikker), og denne gang får vi af en af vores lærere råd om forelskelse, som han (lige lovlig kynisk efter vores mening) slår hen som noget, man kun kan opleve, indtil man er 23, og som vi derfor skal nyde, mens vi kan. De bedste udtalelser til at beskrive denne turbulente aften, får vi fra de gamle elever Mette og Mandy, der udtaler henholdsvis: "Det er mærkeligt at være her. Man føler sig stadig som en af de yngste." og "Det er mærkeligt, men det er fedt. Alle er virkelig fulde. Jeg er virkelig fuld." Og med disse ord vil vi afslutte artiklen om årets gammel elev-fest, en oplevelse vi virkelig ikke vil glemme lige forløbig.

Der tilføjes her tre videoer, hvori de gamle elever får lov at udfolde sig i fuld vigør, mens vi forgæves forsøger at trække nogle meningsfulde udtalelser ud af dem:


 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar