torsdag den 3. april 2014

Gammel elevfest på solrød gymnasium

Af Meike Sørensen og Sofie Rechendorff Andersen 


Gammel elevfest: en sagnomspunden begivenhed i SG’s historie. Nogle af os husker måske sidste år, hvor rygterne snoede sig ned af SG’s smalle gange: hvad finder de på? Er det rigtigt at de smadrer alting? Ryger de hash med lærerne? Tisser i planterne?

Metusalems undercover redaktører kan desværre hverken be eller afkræfte alle disse rygter, da de er skabt ved tidligere fester. Ikke desto mindre lykkedes det os at tale med en, som før i tiden havde smadret noget. Denne gamle elev var dog så beruset at han distræt vandrede væk igen. Dog kunne hans ven bekræfte, at det var sandt. Men ser man væk fra de mange rygter og starter fra en ende af, var det en helt igennem fantastisk aften.

Skønt hverken undertegnede eller min med-spion overhovedet kunne relatere til den nostalgiske stemning, det åbenbart medførte at se de røde mursten igen, så var det tydeligt at se minderne glimte i folks øjne. Der var plantet et solidt smil på alles læber – unge som gamle. Der var ingen brok, ikke engang da HC annoncerede at der kun måtte ryges i bestemte tidsrum ude foran biblioteket. Så der har vi et rygte vi kan slå en streg over: de ryger ikke fed med lærerne. Man må ikke engang ryge i rygergården. Alligevel blev Metusalem nødt til at finde ud af om dette nu kunne være sandt. Men der var ingen tændte cigaretter i rygergården – til gengæld blev man ikke smidt ud for at prøve at tænde en (dette forsøg krævede god under-cover snilde og et meget uskyldigt ansigt).
Det er jo en markant forskel.  

Stemningen var høj efter maden, der blev danset lanciers og skålet i både øl og vin. Rygtet siger at alle er pisse fulde: dette kan vi bekræfte. Mon ikke de store kartoner med papvin, der kunne købes i baren, side om side med de sædvanlige øl og ciders, var en af de medskyldige her? Og ja, selv lærerne havde fået sig en lille skid på. En anonym lærer udtalte: Dette er min øl nummer 15. Jeg skal drikke 20 inden aftenen er omme, det har jeg sat som mål. Jeg skal være pisse fuld.” (vedkommende var allerede svimlende stiv).

Og midt i alle gensynskrammene og dansegulvets booty-shake, blev der også tid til at få en kommentar med på vejen. Emily Ovdal Bork, der dimitterede fra 3.C i 2013, udtalte: at være tilbage på gymnasiet var nostalgi på fuld hammer. Det var underligt, men super fedt at være tilbage. Det var en fantastisk oplevelse!”.

Aftenen bød åbenbart også på en smule dueslags-ombytning for de gamle elever, og de "nye" rygter siger, at dette gav adskillige lærere en god omgang mandags-hovedpine og stress da hverdagen begyndte igen. Yderligere fornøjede de gamle elever sig også med at hælde øl i potteplanterne i A-fløjens stueetage (lig mærke til hvor meget der stadig lugter). Det er altså ikke pis, men øl I kan lugte.

Alt i alt er det svært at konkludere meget andet efter denne fest, end, at det må være lækkert at være gammel elev. Tænk at kunne deltage i denne fantastiske reunion-stemning uden at føle sig malplaceret eller behøve at være undercover! Tænk af et ærligt hjerte, at have lyst til at reagere på HCs lyseslukker-agtige beskeder, om hvor man absolut ikke må ryge, med et stort fællesudråb hvor der heppes på vicerektoren med koret "HC! HC! HC! HC!"(og der jubles virkelig vildt!) Tænk engang at kunne købe både rødvin og hvidvin i baren. Det erindrer vi ikke at have set noget til i vores tid på gymnasiet, siden idrætsfesten da vi lige var startet i første g.

Dette kan selvfølgelig også være noget af årsagen til, at vi fra Metusalem så den første opkastning til gammelelev-festen klokken 21:06. Det foregik ned i en spand ved siden af computeren i stueetagen (Stakkels festudvalg!). Og vinsalget er nok også en del af grunden til at en af vores rapporterer måtte give op i et forsøg på at lave en Tom Cruise og udføre "Mission Impossible" - det vil sige at hjælpe en pige op fra gulvet, der selv mente at der ikke var nogen grund til at flytte sig, så folk kunne komme forbi på gangen. Andre grunde til at glæde sig til at blive gammel elev, er blandt andet gratis fortune cookies og hele TRE autoriserede rygepauser, ude foran biblioteket vel at mærke.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar