torsdag den 3. april 2014

Anmeldelse: 2.b i Hong Kong

Af Meike Sørensen


Det har været omdiskuteret, det har været vildt og det har været OMG FUCKING HONG KONG MAND! Med en lille flyvetur om på den anden side af jorden (ja ja, det tager ’kun’ 14 timer), var 2.b placeret midt i den gamle engelske koloni Hong Kong, omgivet af kinesere og enorme skyskrabere. Og Hong Kong er mange ting...

1. For det første er Hong Kong et multikulturelt centrum, der på trods af de mange kulturer stadig er MEGA forbløffede over at der et eller andet sted i verden, findes mennesker der er lige så hvide som os. Vi opgav hurtigt at tælle hvor mange gange kinesere i smug eller meget åbenlyst tog billeder af os – eller sammen med os. Folk kiggede, folk undrede sig og pillede diskret deres iPhones ud af håndtaskerne for * snap * at skyde et billede af os, mens de troede vi ikke så det.

2. For det andet siger man, at Kina er fyldt med ris. Men ærligt talt, så var det altså ikke risene der kom til os – vi måtte komme til dem, og det var først på den allersidste dag, at vi kværnede den obligatoriske forårsrulle og skrabede stegte ris op, med vores sparsomme ’spisepinds-egenskaber’. Hong Kongs restuaranter var tvært imod fyldt med alt godt fra havet sølet ind i ubestemmelig sur-sød-sovs i en farlig rød farve, (en af lærerne præsterede sågar at bestille friturestegte hønsetæer, uden at vide hvad det var, før han havde slugt de første 10 bidder). Hong Kong kineserne er også meget glade for de såkaldte ’dumblings’, dvs. små kogte pandekager med mystisk fyld. Ja, i det hele taget var de kinesiske køkken bare indhyllet i mystik, i hvert fald for dumme blege europæere som os. Det gav os gåpåmod og stolthed, når man kunne sige: jeg spiste kinesisk i dag  – og jeg har inden ide om hvad jeg spiste.

3. For det tredje er Hong Kong et af de steder i verden, med den højeste befolkningstæthed. Det kan man mærke. Hvis du ser ud på Solrød, Køge, Greve, København – whatever – lige nu, og derefter drager en parallel til Hong Kong, vil du mene at vores byer på størrelse med en fesen grønlandsk bygd sammenlignet med Hong Kong. Hvis du vil se himlen, så er det tilbage med nakken, baby. Så er man heldig at glimte de små søde vatskyer, der roligt glider forbi, bag al smoggen. Den første dag dernede, følte man sig som en tudsegammel storryger med KOL, da det at trække vejret pludselig var lidt sværere end i Danmark. Man føler sig pludselig høj sammenlignet med kineserne og kigger ud over det konstant menneskemylder, med en lille del selvtillid og en stor del forvirring, da myldretid derovre ikke er en midlertidig forhindring – men en kronisk tilstand.

4. For det fjerde er det vigtigt at nævne, at Hong Kong ikke kun er en storby. Der er ingen tvivl om, at hele turen har været fantastisk, men en af de bedste oplevelser, var at vandre i junglen. Og det er så sandt, som det er sagt: Hong Kong har en jungle. En rigtig én, med giftslager, dræber insekter og store rovdyr. Vi mødte dog ingen af disse (og blev først informeret om det dagen efter) på vores rute for at se De 4 Vandfald. Junglestien var smal, stejl og fyldt med løse sten og andre forhindringer, som man skulle uden om. Jeg siger det bare: Trylleskoven – go home! Den skov (hvis navn jeg hverken kan udtale eller skrive) var nok større end 100 Trylleskove tilsammen og lå som et tæppe op ad de store bjerge, hvis tinder næsten rørte ved himlen. En dejlig adspredelse efter 14 timer i et fly.

Så nu skal jeg altså anmelde Hong Kong. Ja, jeg kunne også forsætte med at fortælle om alle de fede eller underlige ting vi lavede der nede. Jeg kunne snakke om hvordan kinesiske øl eller cocktails smager (men nu er det jo sådan at vi ikke opfordre til druk på Metusalems redaktion *indsæt sarkasme her *), men det som er væsentligt her, er, at Hong Kong ikke kan læses på et papir. Hong Kong skal opleves, indhaleres, nydes. Kina er ’the next big thing’ – ingen tvivl om det, men det er også en kultur der sætter alting i perspektiv. Jeg giver Hong Kong 5 ud af 5 stjerner! Det eneste man kunne sætte en finger på var flymaden. Den smager virkelig ikke godt (don’t ever touch that stuff). Ikke desto mindre, var det en oplevelse for livet – en oplevelse vi ikke ville være foruden.

(Alle fotos af Benjamin Mann-Nakel, 2b - flere billeder kan ses her: http://www.flickr.com/photos/mann-nakel/)
Udsigt fra Hong Kongs højeste punkt 
2.b på skolebesøg hos Jockey Club Ti-I College. 
På vej til junglevandring den første dag


  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar