torsdag den 13. februar 2014

Appel til samarbejde

Af Rikke Alexandrine Nielsen


På Solrød Gymnasium, blev der d. 28/1 2014 afholdt et fællesarrangement, baseret på det kommende vinter-OL i Rusland. Der er mødepligt til fællesarrangementerne, og dette mente Rektor, Bjarne Thams, ikke at arrangementet bar præg af. Efter fællesarrangementet er der snak omkring, at Rektor, skulle have taget billeder af udeblivende elever. Nogle havde også overhørt, at Rektor skulle have været påtrængende i forbindelse med udspørgning, til private ærinder.

Torsdag d. 6/2 2014 kl. 11.31 lyder elevrådsformandens stemme fra skolens højtalersystem. Hun fortæller, at der i dag skal diskuteres noget spændende til elevrådsmødet, og at alle er velkommen. Den foregående uge, har fremtrædende medlemmer i elevrådet diskuteret en helt bestemt sag. Nemlig fotografering af elever, som ikke deltager i fællesarrangementerne. Både lærere og elever er forargede og splittede over situationen. For hvad gør man? Fortæller man rektor, at dette her, vil man ikke finde sig i? Eller forsøger man et samarbejde med ledelsen for at mindske fraværet til arrangementerne? Elevrådet besluttede sig for at gøre begge dele.

D. 28/1 2014 flyder snakken, da ét af skolens ca. fire fællesarrangementer om året, er ovre. Rektor har taget billeder af udeblivende elever. Elever fra elevrådet går straks i gang med at opsnappe information om denne anklage. Hurtigt finder vi ud af, at der nok er noget om snakken. Vi får skriftlige udtalelser med bl.a. denne ordlyd: ”Han stod inde på biblioteket, helt henne ved glasvinduet på hjørnet (hvor man kan dreje ned mod Idrætscenteret) Altså overfor TEX. Der stod han åbenlyst med mobilen fremme og filmede/tog billeder af alle der kom ud fra TEX, samt elever der kom fra centeret mod gymnasieindgangen.”

Vi bliver enige om i elevrådet, at vi må høre rektors side af sagen, før vi kan konkludere noget. Torsdag d. 30/2 2014 konfronterer for- og næstformand rektor med situationen, og inviterer ham til møde med elevrådet ugen efter. Rektor tager selvfølgelig imod invitationen og møder op til mødet. Elever fra både elevrådet og resten af skolen er mødt op for at diskutere sagen. Rektor lægger ud med at fortælle, at han tirsdag d. 28/2 var gået ned i enden af børnebiblioteket for at tage billeder af det dejlige vintervejr udover Solrød centeret. Han forklarer herefter, at det dog var en større udfordring end hidtil antaget. Elever ”strømmede” nemlig ud fra en nærliggende bar. Det var han lidt ked af. Dette var selvfølgelig sagt i sarkasme, og vi kunne heller ikke lade være med at grine lidt. Samtidig skulle eleverne også være bevidste om, at der altså blev holdt øje med dem, og at det ikke var acceptabelt at udeblive fra fællesarrangementerne, bare fordi der ikke blev ført fravær. Rektor pointerer også, at han ikke kunne se nogen bedre måde at gøre det på. Det er en stor del af elevrådet og de fremmødte uenige i.

I slutningen af august sidste år, kom der en ubehagelig sag op, for gymnasierne i det gamle Roskilde amt. En af overskrifterne lød bl.a. således: ”GYMNASIER OVERVÅGER ELEVERS MAIL”. Rektor forklarede på dette tidspunkt omstændighederne, og de fleste elever sad tilbage med en nogenlunde rolig følelse. Nu sker det her, og rektor har indrømmet, at det ikke er første gang. Selvom rektor mener, at der ikke sendes forkerte signaler, kan vi ikke lade være med at undre os. Solrød Gymnasium har det sidste år fået et lidt ubehageligt ry, og er blevet tilegnet kælenavnet; forbudsgymnasiet. Det tror vi ikke er vejen frem, hvis tilmeldingerne til skolen, skal blive ved med at stige.

Vi er klar over, at det må være svært at være leder på en institution fyldt med unge mennesker, i en tid med særligt fokus på frihed. Der skal tages hensyn til lærere, elever og i den grad medier. Undersøgelse efter undersøgelse vælter ind, med resultater der dikterer ændringer. Vi tror bare på, at hvis vi skal blive dygtigere, bliver vi nødt til at føle os som et fællesskab. Ikke elever mod ledelse, og lærere der ikke ved, hvor de skal stille sig.
Elevrådet vil nu være med til at skærpe reglerne ved fællesarrangementerne, så vi kan få mindsket fraværet og vise respekt overfor skolen, som både har brugt en masse penge og tid, på at et fællesarrangement stablet på benene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar