søndag den 1. december 2013

Sys bjerre koncert på SG

Af Camilla "Mandy" Volf


Da Sys Bjerre i 2008 udgav sangen Malene , var hun på alles læber. Med hendes røde, kortklippede hår, hvide strutskørt og en tøj tiger under armen, gjorde hun sig bemærket på den danske musikscene. I år, fem år senere, er hendes hår stadig rødt , men tøj - og musikstilen mere nede på jorden. I anledningen af dette års Spil-dansk dag gæstede hun Solrød Gymnasium, til en lidt anderledes akustisk koncert.
Lige fra starten af koncerten var stemningen hyggelig og intim, da Sys Bjerre tog kontakt til os i publikum, ved at sige at vi bare skulle række hånden op og spørge, hvis vi havde spørgsmål under koncerten. Herefter startede hende og hendes band, som bestod af 2 af hendes gode venner, med at spille de første sange. Undervejs i koncerten havde hun dialog med publikum og da det var tid til en pause, gjorde hun stemningen mere hyggelig og uformel, ved at informere om at hun havde glemt at spørge arrangørerne om hvor lang pausen var og så jokede med at "vi havde pause i 1000 år". Da pausen var slut, fortsatte den samme hyggelige stemning, som der var i første halvdel af koncerten.
Hendes sang-repertoire var bredt og gik fra nye numre som "Hey Vannessa", "Sku' ha' gået hjem", "Karma" og "Afrika og min dårlige samvittighed", til hendes gamle sange som "Kegle", "Alle mine veninder", "Lille pige" og selvfølgelig "Malene". De gamle kunne der jo synges med på, men da publikummet for det meste bestod af gamle mennesker og yngre børn, var vi kun en lille gruppe som sang på livet løs.
Efter koncerten var der en slags "meet and greet" hvor Sys Bjerre og hendes band sagde hej og skrev autografer. Her var hun også helt nede på jorden og hyggelig og hun grinede da SG's egen Mathias Dela Cruz ville have signeret sin guitar pedal.
Alt i alt var det en god koncert med kvalitets pop og en hyggelig stemning. Der er dog en besked til Sys Bjerre, fra vores elskede musiklærer Mette KP: Skriv nogle sange som ikke nedgør dig selv, for du er jo for fed!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar