søndag den 1. december 2013

Sylespids OD og ungeforum koalition

Af Rasmus Thuesen


Med fokus på lokalpolitik og velgørenhed, havde Ungeforums repræsentanter og Solrød Gymnasiums OD-gruppe arrangeret en aften til en pris af 20 kroner, der ubeskåret gik til årets OD projekt, Sierra Leone. Aftenen bød blandt andet velkommen til de etablerede kunstnere Christian Fuhlendorff og Pato Siebenhaar, der i samarbejde med et lokalpolitisk buffetbord og veloplagte lokale musikerspirer, dannede rammerne for en stadig blomstrende og traditionsrig aften.
Først på scenen var lokalpolitikerne, der hver i sær indledte med at præsentere sig selv, og hvad netop de kunne tilbyde. Og så blev der ellers gået til makronerne, flæsket og ikke mindst hinanden, da næste punkt på dagsordenen hed paneldebat. Her fik politikerne muligheden for at stille stikkende spørgsmål til hinanden, men som bekendt kan debatter godt blive en smule tunge i længden, i særdeleshed hvis publikummet hedder gennemsnitlig SG-elev. Dette fik dog aldrig lov til at være tilfældet, for som en anden befrier ankom Christian Fuhlendorff, en smule for sent, men med et resolut og tilfredsstillende spark i kaduljerne sparkede han gang i nogle løjer vi ellers ikke så ofte ser på SG en torsdag eftermiddag. Det skulle da lige være til matematik-lektiecaféerne, hvor man kan få hjælp til Maple og TI-Nspire, hvis det skulle have interesse.
Ikke desto mindre bød Fuhlendorff op til dans i komikkens tegn, hvor han på mere eller mindre elegant vis syntes det var forkert at skræmme fugle, syntes det var mere rigtigt at skræmme børn der skræmte fugle, men ikke syntes det var tis-i-bukserne sjovt at blive truet til- og forbi bristepunktet af førnævnte børn. Man skulle nok have været der…
En velmødt pause mødte derefter de fremmødte, i hvilken der blev slynget en øl eller fire indenbords, hvorefter resten af aftenen stod på sang fra de varme SG og omegns lande.
Disse sange blev taget vældig godt imod, tegn på god omsætning i baren, og flot præsenteret af de to underskønne og velforberedte værter, Rasmus (drengen fra OD) og Stephanie (pigen fra fredagscafé).
Programmet var spækket med mundrette godter, både velkendte SG-personligheder, men også nye 1.g ansigter og et band der havde rejst den lange vej fra KG til SG, blot for at spille til OD-koncert. Blandt disse ansigter, bør man i særdeleshed bide mærke i de nye 1.g’ere, for disse tog en tete der ellers ikke normalt bliver snuppet af 1.g’ere. I spotlightet stillede Frederik fra G6 og Malthe fra G8 sig eksempelvis, skjult bag intet andet end elektrificeret guitar, trommesæt og musikalske evner. Dem var der så til gengæld overflod af, og publikummet var vidne til en magtdemonstration af en anden verden, da den strømlinede guitarklang og de lynhurtige trommerytmemønstre mødte hinanden i en bombe af et instrumentalnummer. Wow. Nu skal vi lige ned på jorden igen. Det hjalp Alexandra fra 2c os med, da hun med et brøl fra en anden verden kommanderede ’’SKÅL!’’ ud til publikummet. Så strøg vi ellers til himmels igen, da hun med guitarakkompagnement fra Maria fra 2a, demonstrerede sylespids stemmeføring af høj teknisk kunnen, flot afstemt med Marias hamrende smukke akustiske akkorder.

Fra himmel til helvede på få sekunder, for nu gæstede metal/punk-hovederne, Sinister Sundaey fra KG, scenen, der straks satte spørgsmålstegn ved om SG’erne var klar på dem: ’’Er I klar til at DØ!?’’. Således startede 10 minutters festlig omgang med døden, hvorefter vi atter fik renset vores sind og drog i selskab med Brief Touch til himmels igen.
Så blev der mulighed for et besøg i baren igen, ja for man kunne nødig bevæge sig væk fra de betagende musikere på scenen, på trods af at det var øl der lokkede, så gode var de, men en pause lod publikum undskylde sig, alt imens musik-crewet, bestående af Mikkel Brix fra 3b og Daniel Touma fra 2b, satte op til le grande finale.
Som opvarmning til Pato stod STRVNGE VIBES klar til at være afslutningen på en stjernerække af unge talentfulde musikere, og hvilken afslutning. STRVNGE VIBES tog teten fuldstændigt og med en ude-af-denne-verden afsluttende guitarsolo af Mathias dela Cruz fra 2b, gjorde de tilnærmelsesvis Pato til efternøler. Pato måtte da også se sig selv bøje sig i støvet for Mathias’ strømlinede guitar og et helt igennem fantastisk arrangement med fortrinlige musikere.
Pato var feststemt og gjorde et ellers træt SG publikum ligeledes feststemte, hvilket kulminerede sig da Pato fremførte årets OD-sang ’Get money’.
Således sluttedes aftenen, der indeholdt alt hvad hjertet kunne begære og mere til en kold vinter torsdag. For 20 beskedne velgørenheds kroner fik man; lokalpolitik helt ind til benet, komik der kildede under tæerne, lokalmusik helt ind til hjertet og Pato der rystede hvad vore alles mødre har givet os. Vores popo. Skriv derfor OD-koncerten ind i kalenderen til næste år også, den skal man simpelthen ikke gå glip af.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar