tirsdag den 3. december 2013

Det kimer nu til julefest

Af Laura "Lucca" Hagen 


”Det kimer nu til julefest” er jo en sang, der burde forbydes allerede fra første gang den sendes i radioen den 1. december, når man skruer lidt ekstra højt op og nyder lyden af bjælder, der fylder sjælen med lykke. Ikke fordi det som sådan er en dårlig sang – julemusik er jo per definition godt, men der er jo ingen nyhedsværdi i den sang længere. ”Det kimer NU til julefest” – ja, det kan godt være, mester, men det har det efterhånden gjort siden september og kære Brugsen, vi glæder os da også hjerteligt til jul og det endda på trods af at det altid formår at slår så stort hul i et SU-budget, det stadig ses seks måneder efter, men altså: september?
Vi er nødt til at sørge over den tabte sommer, før vi kan glædes over julen, der står før døren. Denne afvænning fra solen kan man dog argumentere for, bliver udfordret af syv lag gran og store røde julehjerter så langt øjet rækker, hvilket desværre også har givet julen en underlig bitter smag af stres i år. Ikke fordi jeg normalt har vildt overskud – mine juleindkøb foregår som regel omkring den 22. december, men denne gang kommer bitterheden allerede i midten af oktober, når en eller anden nissetrold kigger bebrejdende ud på mig gennem et butiksvindue, som véd han, at jeg er i dårlig tid til at købe gaver, lave pynt, finde gran og lave dekorationer til et lys, der alligevel aldrig holder til længere end d. 11, hvor jeg har glemt at puste det ud.
 Julestressen kører derudaf med 120 i timen og pakket ind i handsker, halstørklæde og eskimofrakker, så spadsereturen ned langs strøget kun bliver kompliceret yderligere, vælter man rundt som en anden julekugle i søgen på julegaver til alle fra familien for at ende med et skeptisk udtryk, mens ens søster betragter den alt for lille bh og de alt for store trusser, selvom man har været noget så stolt efter indkøbet. Og hvad er det, der sker, når man alligevel frydes over det hele december måned?

Det er fordi, det er årstiden, hvor der er en skøn duft i luften.

Det er fordi, det er årstiden, der er lysest – ikke pga. solen, men Magasins overforbrug af lyskæder.

Det er fordi, det er årstiden, hvor familien endelig kan kommunikere med den åndssvage tante.

Det er fordi, det er årstiden, hvor man kan glædes over smagen ved fed mad og mørk øl.

Det er fordi, det er årstiden, hvor der gives gratis bagværk på hvert gadehjørne.

Det er fordi, det er årstiden, hvor ingen glor underligt på én, når man tager en vild Boogie Woogie rundt om et træ.

Det er fordi, det er årstiden, hvor det er jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar