søndag den 17. maj 2015

Anmeldelse af Kongernes fest

Af Caroline Elisabeth Madsen, Line Drewes og Meike Sørensen.

Fredag d. 8 maj fandt den sidste fest på Solrød Gymnasium sted – ”Kongernes fest”

Det er morgen, alt er ved det almindelige og skolen ser både præsentabel og imødekommende ud. Kantinen er åben, og havregrøden er serveret. Morgentrætte elever sidder langs bordene med slasket havregrød i kæften, mens de ihærdigt prøver at kæmpe sig igennem dagens trivielle gøremål. Nogle elever begiver sig mod den naturfaglige fløj, mens andre prøver at skjule alkoholiserede drikke i diverse gemmer rundt omkring på skolen. Inden længe skal den sidste SG fest løbe af stablen - en sidste fejring af vores kære 3g'ere.

Med tårnhøje forventninger, gik både første, anden og tredje g’ere glade til årets sidste fest. Festen blev åbnet med en mad på bordene og nomineringer til kongerne.  

Meike: Flere opstemte 3.g’ere står klokken 18.00 foran skolens døre og tripper. Det tog lidt tid at lukke os ind. Der bliver vinket og hujet og skreget. Folk er fulde, vi er fulde, alle er fulde. På bundlinjen skulle man tro, at 3.g’eren gik rundt med en sær fornemmelse i maven (det er sidste fest mand!). Men netop som at dørene åbnes, forsvinder denne og går op i alkoholdampe, med et strejf af, at det er NU det gælder. Det er NU der skal festes igennem. Og det blev der. Ved hjælp af fænomenet ’vin’, fik vi skyllet middagen ned, der desværre var lidt en skuffelse denne gang. Begrundelsen for, at menuen skulle spares på, var at 3.g’erne var for fulde til at spise den. Dog resulterede det nu forfejlede forsøg  i, at 3.g’erne blev mere fulde, af ikke at spise den. Helt ærligt – hvor var de kyllingespyd og den salat?

Middagen blev spist og 3.g’erne venter. Kåringerne starter så småt, ved et opstemt show, lavet af festudvalget. Hvis man havde været ædru, havde man nok sagt til det kære festudvalg, at det ikke er en god idé at råbe ind i mikrofonen, men den slags lydmæssige finurligheder, blev pludselig meget lige meget.

Caroline og Line: Kl. 20 blev dørene åbnet for de der ikke spiste på skolen og det gik vildt for sig.  Som sædvanligt blev flere flasker sprut konfiskeret i indgangen (om vagterne fik smagt lidt på det, vides ikke).

Baren er fyldt med alkoholiserede drikke til attraktive priser. Lyset dæmpes, røgen tændes og lokalerne bliver dunkle og mørke. Festen udstråler intimitet og nærvær. Folk hilser, snakker, griner og danser. Der bliver snakket i krogene.

Meike: Der blive lige pludselig lukket flere mennesker ind på skolen. Ingen ved hvor de kommer fra, ingen ved hvorfor de er der. Ej, stop. Selvfølgelig ved vi, at det er resten af skolen som bydes inden for i denne kongernes festsal. Og festet blev der. For de mennesker som klarede den gennem middagen…

Caroline og Line: Toiletfjans og snaveri på lokummerne. Der sker lidt af hvert. ”Rundt på gulvet” var som sædvanligt DJ’s til festen og de var igen IKKE en skuffelse! Massere af nye og gamle hits rungede ud af højtalerne og fra start til slut var dansegulvet fyldt med festglade mennesker.  Musik, dans, sladder og kys var bestemt centralt igen til denne herlige sammenkomst!

Meike: Ved at nedskrive denne fest-beretning, må jeg hurtigt sige, at festen udelukkende huskes i glimt.

Der er massere musik, dans og kys – selvfølgelig. 3.g’ere ses stavende rundt blandt deres snart forhenværende skolekammerater, mens der danses på bordene og uddeles kys til både høj og lav. Rygergården synes pludselig ikke så kold som tidligere og man klumper sig sammen med sine allerbedste venner, mens lighteren går på runde. Pludselig er festen slut. (Hvor løb tiden hen?)

Caroline og Line: Kl.  01 crashede SG Beta i Køge. For nogle, fortsatte festen langt ud på natten, for andre (de stakkels små frøer under 18) måtte gå hjem i seng..

Meike: For andre ledte livets sti dem til et sted lidt tættere på SG. Texas Sports Cafe, blot få meter fra gymnasiet, bød på høj musik og forsat festhumør. Øl blev slynget over disken, mens nogle stædige 3.g’ere var med til at holde den lille bar åben efter lukketid. 1 øl, 2 øl, 3 øl, hukommelsen ryger og pludselig er det lyst.


Caroline, Line og Meike: Alt i alt må det siges at have været en FANTASTISK fest. Derfor tildeles denne 5 ud af 5 metusalemmer. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar