mandag den 20. april 2015

Anmeldelse: 2.D’s farlige tur til mafia-Mekka’et Sicilien (med følgeskab af 2.E)


Af Laura Bøgelund Gravesen og Frederik Flindt

Ikke alle i 2.D var inden afrejse enige om, hvorvidt mafiaøen, Sicilien, var den bedste destination for en studietur. Efter 7 dage på den syditalienske Middelhavsø, var de fleste dog overbeviste. Ugen skulle vise sig at byde på alt lige fra lækker italiensk mad til narkosælgende mafiabosser. Turen startede perfekt ud, da vi fór vild fra lufthavnen til hotellet (mon lærere kan læse kort?). Det skulle selvfølgelig fejres på det, der viste sig at blive vores stambar/restaurant, La Botte. Uden at skænke morgendagens udflugt en tanke, tog vi selvfølgelig videre på klub, hvilket var lidt af en oplevelse. Skulle man være til hårde stoffer, så var der rigeligt med muligheder fra de meget observerende mænd i hjørnerne.

Ugen forløb selvfølgelig godt og havde alle kriterierne for en god studietur. Dagsprogrammet husker nok de færreste, men så vidt vi husker, var der vist både byvandringer i de sydeuropæiske perler Catania, Siracusa og Taormina og en tur til den sprudlende vulkan, Etna. Yderligere blev det til besøg på en ”vingård” og et meget spændende museum (not). Efter en uge med konstant promille og en lufthavn i baghaven, var dele af feltet usædvanligt pressede på turens sidste dag. Det blev dog også til alkoholforbud i sidste ende efter, at flere af hotellets gæster var ”flygtet” natten forinden, og en politianmeldelse var oppe og vende. Det var dog en super uge, som bød på solskin, men desværre også et par dage med kraftigt regnvejr.

Til trods for de sjove stunder med masser af latter, opstod der desværre også en del vanskeligheder i løbet af turen. Lærernes dagsprogram for turen, vi havde med hjemmefra, blev ændret en del i løbet af ugen. Det skabte noget forvirring, men blev klaret med en kold lokal øl. Allerede på turens tredje dag opstod det første problem, da dagsprogrammerne blev udskiftet lidt på kryds og tværs. Vores ellers fantastiske lærertrup havde måske ikke undersøgt tingene helt godt nok, eller måske er det bare Italien i en nøddeskal? Arkimedes museet var i hvert fald gået bankerot, da vi ankom til det. Det var held i uheld, da både den lokale bar og isbutik var lige i nærheden.

Om onsdagen havde lærerne (til en afveksling) styr på det, og havde bestilt ekstra togvogne på det tog, der skulle køre os rundt om Etna. Endedestinationen var desværre en Siesta-lukket, lille by, hvor vi var strandet i tre timer uden Carbonara, hvad skulle der ske? Det var altså noget af en opgave at få tingene til at køre i ineffektive Italien. Men så var det heldigt at skønne Jogvan åbenbart kunne snakke flydende italiensk og fik løst en del af problemerne. En fantastisk og ikke mindst festlig uge var nu gået, alt for hurtigt.

Fællesskabet: ******
Vejret: ***
Sicilien: ****
Hotellet: *
Lærerplanlægningen: **

Ingen kommentarer:

Send en kommentar