søndag den 1. december 2013

Anmeldelse: SG's facebook side

Af Frederik Flindt 
Seriøsitet eller at være-med-på-Facebook fænomenet?
SG’s Facebookside blomstrer som aldrig før. Der er opslag om alt fra skolerelaterede sportsaktiviteter til knowhow omkring 12-tals eleven. Men hvem står bag siden, og hvilke overvejelser bliver der gjort?

Der er for alvor kommet gang i SG’s Facebookside i dette skoleår. Der bliver lavet opslag op til flere gange om dagen, og siden har over 1100 ”likes”. Hvis man ser på aktiviteten og antal ”likes” i forhold til Greve Gymnasium og Køge Handelsskole, så ligger vi nogenlunde ens. Faktisk, er vi en del bagud på ”likes”, men vi er klart foran på aktiviteten. Det, at aktiviteten er så stor, må betyde, at mange ser og læser opslagene.

Men hvis man tjekker SG’s Facebookside, vil man alligevel opdage, at aktiviteten er større end nabokommunerne - dog ikke nær så stor, som man forventer af en Facebookside. Det skyldes måske opslagenes indhold eller måske det faktum, at det rent faktisk er en skolerelateret side. Jeg ved ikke, hvad det rigtige svar er, men det er nødvendigt, at man i sine overvejelser tænker på at det oftest er lærere, som står for opslagene - og dermed selvfølgelig også for opslagenes indhold.

Jeg kan som elev godt sætte mig ind i, at det tit kan være lidt tungt at læse opslag om skolerelaterede emner, når man nu endelig har fri. Men det er jo en skoleside, som skal informere om skolen og dens aktiviteter, så temaet kan selvfølgelig ikke være anderledes. På mange måder er Facebooksiden også god, men det er lidt som om den aldrig fanger læserne 100 procent - med mindre det da er et opslag om en af de legendariske SG fester.

Kan man gøre det anerledes og måske mere spændende? Jeg tror at vi kan opnå en langt mere spændende og besøgt side, hvis eleverne inddrages. Målgruppen er jo SG’s elever, eller i hvert fald unge i den aldersgruppe, og hvem ved mere om, hvad de unge vil have, end dem selv! Opslagene, som de ser ud nu, tager fat i rigtig mange interessante ting, men det kan blive bedre, langt bedre. De unge kan komme med nye, friske indspark. Det vil give langt mere aktivitet på siden og dermed mere omtale. Selvfølgelig skal lærerne ind over. Jeg forestiller mig en form for samarbejde omkring siden. Elever og lærere kan lære rigtig meget af hinanden.

Jeg tror også, det nemt kan give et forkert indtryk af skolen, hvis det kun er lærerne, der bliver hørt. Folk udefra, som læser opslagene, får kun lærernes meninger og interesser at høre. Det er endnu en grund til at inddrage eleverne mere.

Derudover skal vi passe på ikke bare at have en Facebookside for at have en Facebookside. Vi skal huske, at siden er med til at skabe interesse for SG, den skal informere og more både nuværende, tidligere og kommende elever og give et godt indtryk af vores fantastiske gymnasium.

Facebookfænomenet kan nemt gå hen og blive en ”dead end”. Det er heldigvis ikke tilfældet på SG, i hvert fald ikke endnu, og jeg tror, at man med enkelte og små tiltag, som for eksempel at inddrage eleverne, kan få Facebooksiden til at blomstre endnu mere.

Jeg vil slutte af med at rose SG. SG har været utrolig effektive og gode til at reklamere for deres tilstedeværelse på Facebook, ikke mindst hos alle de nye 1.g elever. Det er fedt, at der er kommet gang i siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar