torsdag den 13. februar 2014

Glædelig fastelavns-julebolle-træ og godt-forsæt-dit-liv-som-du plejer år.

Af Jasmin Alexandersen


Så er vi her igen.
Endnu en jul er passeret forbi os, og endnu en pengepung er tom efter nattens tumult og brag. Ak ja, endnu en pose med brugt og itu revet gavepapir, og kruset, overklippet, krøllet, fuldstændigt smadret, blodrødt og juletræsgrønt gavebånd. Endnu en samlebog er blevet slidt op og lagt bagerst ind på bogreolen, så den igen kan samle et kæmpe lag støv til næste år, hvor vi igen, synger højt for træets fucking grønne top! Ej men hvad sker der? Kunne vi ikke lige så godt sløjfe julen og nytåret, hvis vi alligevel bare gør det samme hvert år? Endnu en flæske-, ande-, kalkun- eller måske endda lammesteg er blevet fortæret, for ikke lige at snakke om en skål med lunke, klistrede ris blandet op med flødeskum og varm kirsebærsovs, så vi lige kan få lidt mere kvalme end vi allerede har, og endnu en grund til et mavesår først i januar. Samme gamle sang, samme gamle traditioner.

Vores nytårs diæt, som holder i 3 uger, hvor vi prøver at fokusere på andre i stedet for os selv, lover at vi spiser sundt alle hverdage, lave alle lektier der nu end måtte være, og, nu når vi er i gang, så rejser vi da også lige til Afrika og gør verdens største fund af en dinosaur. Intet problem i det. Intet som 14 shots og 3 glas champagne ikke lige kan klare!

Og vi prøver virkelig at holde de (realistiske) mål, lige indtil at vi fanger os selv i, at snakke om hvor hårdt der er at holde vores nytårsforsæt. Så sidder den lille skaldede mand oppe i hjernen og tænker ”jaaa, det var på tide at dit egoistiske, narcissistiske og rigtige Jeg kom frem” hvorefter han trykker på en knap, så vi tænker ”Når for pokker, det var lige godt fandens. For silvan, det var sgu ikke lige så nemt som jeg have troet. Pokker, pokker, pokker. NÅ men nu når jeg er i gang…” Og før vi når at se os om, er vi tilbage i den samme gamle rytme, med de samme mennesker, og lover de PRÆCIS samme gamle ting som vi gjorde sidste år.

Eller også! Har vi haft en fantastisk jul og et endnu bedre nytår, med kun det ene nytårsforsæt at vi vil være mere positive og se på den lyse side, fordi det er det eneste vi kan huske før vi gik omkuld i baren…
Hmm… Måske… Always look at the bright side of life. Don’t worry, be happy og alt det der dertil hører.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar